Město pro každého : manuál urbanisty začátečníka - Okamura, Osamu, 1973- (Labyrint : Raketa, 2020)
Originálně pojatá publikace vysvětluje, jak se kriticky dívat na dnešní města. Seznamuje s tím, jak městské celky fungují, jaké poskytují příležitosti a jakým problémům čelí. Jednotlivé kapitoly přibližují mj. význam městského plánování, zabývají se různými typy městských zón, sociálními procesy, které město ovlivňují, dopravou ve městech, městským veřejným prostorem či životním prostředím. V závěru nechybí příklady dobré praxe utváření městského organismu z různých částí světa. Textovou část doprovází ilustrace a barevné fotografie modelů města a jeho částí.
"Kniha vyšla ve spolupráci s Nadací české architektury"--Tiráž
Keywords: urbanismus; urbanistická kompozice; sociologie města; územní plánování; city planning; urban composition; urban sociology; spatial planning; populárně-naučné publikace; popular works