Zapomenutý svět Zdeňka Buriana : ojedinělé a nevydané ilustrace : obrazová bibliografie - Burian, Zdeněk, 1905-1981; Müller, Ondřej, 1966-; Müller, Ondřej, 1966-; Walica, Rostislav, 1977-; Walica, Rostislav, 1977- (Plus, 2020)
Monografie věnovaná méně známým a nevydaným knižním a časopiseckým ilustracím Zdeňka Buriana. Obsahuje obrazovou bibliografii knih, které Burian ilustroval nebo k nim vytvořil obálku (tituly z let 1919-1982).
"Vydalo nakladatelství Kniha Zlín v kolekci Plus ... ve společnosti Albatros Media a.s."--Tiráž
Keywords: Burian, Zdeněk, -- 1905-1981; 20. století; české výtvarné umění -- 20. století; dobrodružná literatura; umělecké náměty; časopisecké ilustrace -- Česko -- 20. století; knižní ilustrace -- Česko -- 20. století; Czech art -- 20th century; adventure literature; artistic themes; periodical illustrations -- Czechia -- 20th century; illustration of books -- Czechia -- 20th century; katalogy; monografie; catalogs; monographs