Obrana asistované smrti : fílozofícké argumenty na podporu eutanazie a sebeusmrcení za pomocí lékaře - Hříbek, Tomáš, 1965- (Academia, 2021)
Text je příspěvkem k lékařské etice, k bioetice. Cílem je morální ospravedlnění asistovaného sebeusmrcení i eutanazie.
Keywords: etika, bioetika, lékařská etika; humanitní vědy a umění; smrt; umírající; bioetika; eutanazie -- etika; spoluúčast při sebevraždě -- etika; právo na smrt -- etika; osobní autonomie; tanatologie; monografie