Usmíření : jak uzdravit své vnitřní dítě - Nhất Hạnh, Thích, 1926-2022 (ANAG, 2015)
K léčbě zranění z dětství využívá autor buddhistické techniky, jako je praxe bdělosti a všímavosti, vědomá chůze, vědomé sezení, vědomé dýchání nebo meditace. Cílem těchto technik je vracet se k našemu vnitřnímu dítěti, pozorně a soucitně mu naslouchat a dosáhnout tak transformace hněvu, smutku a strachu v radost, klid a dosažení vnitřního usmíření. V textu jsou popsány i další buddhistické principy (např. soubytí-Interbeing, bódhičitta). Ve 2. části knihy jsou zaznamenány příběhy o léčbě několika členů Nhat Hanhovy sanghy a ve 3. části několik konkrétních cvičení (16 dechových cvičení, 5 dotyků země, Dopis od vnitřního dítěte apod.)