Nepřátelé státu - přátelé svobody - Tětek, Josef (Liberální institut, 2020)
Stručné portréty známých i méně proslulých osobností, které spojuje odpor vůči státem organizovanému útlaku a prosazování myšlenek individuální svobody. Publikace představuje formou krátkých životopisných medailonů dvacet sedm zastánců myšlenek liberalismu (filozofů, politiků, ekonomů, aktivistů), kteří se nebáli veřejně vystupovat proti zlovůli státní moci. Jejich životní osudy proložil autor citáty či krátkým ukázkami z jejich stěžejních děl. Knížka se zaměřuje na období posledních zhruba tří století (od počátku 18. do začátku 21. století).
Na obálce chybně uvedeno též nakladatelství Grada (distributor)
Keywords: 18.-21. století; osobnosti -- 18.-21. století; životní postoje; liberalismus; demokracie; svoboda; liberální demokracie; celebrities -- 18th-21st centuries; life attitudes; liberalism; democracy; liberty; liberal democracy; biografie; portréty; biography; portraits