Postdigitální fotografie - Láb, Filip, 1976-2021 (Karolinum, 2021)
Monografie o podstatě fotografie v době, kdy digitální technologie a online prostředí jsou standardem, nikoli novinkou. Autor zdůrazňuje algoritmickou povahu dnešní fotografie a zkoumá dopady tohoto vývoje na profesionální a fotožurnalistickou praxi.
Keywords: 20.-21. století; digitální fotografie; novinářská fotografie; technologický rozvoj; estetika; fotomontáž; etika médií; fotografické techniky; dějiny fotografie -- 20.-21. století; digital photography; press photography; technological development; aesthetics; photomontage; media ethics; photographic techniques; history of photography -- 20th-21st century; monografie; monographs