Postdigitální fotografie - Láb, Filip, 1976-2021 (Vizuální kultura, 2021)
Monografie o podstatě fotografie v době, kdy digitální technologie a online prostředí jsou standardem, nikoli novinkou. Autor zdůrazňuje algoritmickou povahu dnešní fotografie a zkoumá dopady tohoto vývoje na profesionální a fotožurnalistickou praxi.