Kurátor : průvodce uměním v Praze - Dvořáková, Valérie; Gajdušek, Ján; Veselská, Štěpánka (Knižní klub, 2018)
Kulturní průvodce nabízí to nejzajímavější z výtvarného umění, co je možné vidět a zažít v Praze. Určeno široké veřejnosti. Autoři, mladí historici umění a galeristé, představují pražské veřejné a soukromé galerie. Upozorňují na zajímavé architektonické objekty. Představují umění ve veřejném prostoru: sochy, pomníky a také výzdobu od oficiálních i neoficiálních představitelů street artu. Informují o událostech a místech, kde je možné se setkat s umělci osobně, jako jsou festivaly, artové kavárny nebo oblíbené bary.
Obsahuje rejstříky
Keywords: výtvarné umění -- Česko; galerie -- Česko; veřejný prostor -- Česko; architektura -- Česko; výtvarní umělci -- Česko; art -- Czechia; art galleries -- Czechia; public space -- Czechia; architecture -- Czechia; artists -- Czechia; Praha (Česko); Prague (Czechia); průvodce; guidebooks