Neobyčejná teorie světla a látky : kvantová elektrodynamika - Feynman, Richard Phillips, 1918-1988 (Aurora, 2001)
Richard P. Feynman, významný teoretický fyzik a nositel Nobelovy ceny za fyziku, se pokusil co nejjednodušším a nejjasnějším způsobem vysvětlit dosti obtížné téma - teorii kvantové elektrodynamiky. Tato teorie je základem zřejmě pro většinu fyzikálních jevů s vyjímkou gravitace a jaderných interakcí. V úvodu se autor zabývá běžnými optickými jevy, následuje poměrně přehledný výklad základních pravidel teorie a podstaty výpočtů. Rejstřík.
Obsahuje rejstřík
Keywords: kvantová elektrodynamika; fotony; elektrony; Electrons; Quantum electrodynamics; Photons; populárně-naučné publikace; popular works