Jan Svoboda: nejsem fotograf - Anděl, Jaroslav, 1949-; Dufek, Antonín, 1943-; Mašterová, Katarína; Rezek, Petr, 1948-; Vančát, Pavel, 1976- (Moravská galerie, 2015)
Monografie ke stejnojmenné výstavě díla fotografa Jana Svobody v Uměleckoprůmyslovém muzeu Moravské galerie v Brně (2015-16).