Emoce od A do P - Honzák, Radkin, 1939- (Galén, 2020)
Kniha oblíbeného psychiatra nás provádí světem emocí. Jeho pilíře tvoří strach, hněv, smutek, radost, odpor a údiv - šest základních emocí, z nichž se skládá emoční spektrum. Seznámíme se s vývojem bádání o emocích a různými názory na ně, s pokusy, k nimž jsou využívány i moderní zobrazovací metody, a zjistíme, jak se emoce a schopnosti jejich zpracování vyvíjejí v průběhu lidského života a jakou roli hraje rodina. Jednotlivým emocím jsou pak věnovány samostatné kapitoly. Najdeme v nich k probíraným tématům řadu citátů z básní a písní. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: emoce; emotions; studie; studies