Pod nohama cítíš stébla trávy : příběhy pro imaginaci a autogenní trénink - Müller, Else (Portál, 2020)
Kniha autora se věnuje autogennímu tréninku, který pomáhá nejen proti stresu a napětí, ale rovněž celkovému uvolnění před usnutím. Kniha, kterou právě držíte v ruce, je určena pro děti i pro dospělé a využívá k navození celkového uvolnění před usnutím pohádkové příběhy, dojmy z cest a výpravy do fantazijních světů. Ty vás zavedou na písečnou pláž, na ostrov, do lesa nebo na výlet lodí, do Káhiry, k Nilu, do Dalmácie či na orientální bazar, a také do pohádky - mezi hvězdy, do hejna motýlů nebo do koruny kouzelného stromu. Nechybí ale i témata jako „touha“, „zkouška odvahy“ či „velké zvíře Strach“. Texty jsou doplněny návodem, jak texty předčítat, a uklidňujícími afirmacemi. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: zvládání stresu; autogenní trénink; aktivní imaginace; pohádky -- terapeutické aspekty; příběhy -- terapeutické aspekty; relaxace; stress management; autogenic training; active imagination; fairy tales -- therapeutic aspects; stories -- therapeutic aspects; relaxation; příručky; handbooks and manuals