Genialita ptáků - Ackerman, Jennifer, 1959- (Kazda, 2018)
Kniha se věnuje inteligenci ptáků. Na základě poznatků a rozsáhlých vědeckých pozorování analyzuje autorka mozek ptáků, a to i v kontextu evolučního vývoje. V této spojitosti odhaluje pozoruhodné inteligenční schopnosti ptáků či jejich fascinující sociobiologické strategie a sociální chování. Jednotlivé příklady ukazuje na různých druzích ptáků.
Přeloženo z angličtiny
V roce 2019 1. a 2. dotisk
Keywords: ptáci; etologie; chování živočichů; inteligence živočichů; ekologie živočichů; birds; ethology; animal behavior; animal intelligence; animal ecology; populárně-naučné publikace; popular works