Ptačí smysl : jaké to je být ptákem - Birkhead, Tim, 1950- (Kazda, 2020)
Autor a světový ornitolog na základě mnoholetých pozorování a studií ptáků přibližuje, jak ptáci vnímají svět a "jaké je to být ptákem". Využívá při tom popis jednotlivých smyslů, které ptákům slouží k poznávání okolí a ke vzájemné komunikaci.
Přeloženo z angličtiny
Terminologický slovník
Keywords: ptáci; fyziologie živočichů; psychologie živočichů; smysly; etologie; birds; animal physiology; animal psychology; senses; ethology; populárně-naučné publikace; popular works