Ptačí smysl : jaké to je být ptákem - Birkhead, Tim, 1950- (Kazda, 2020)
Autor a světový ornitolog na základě mnoholetých pozorování a studií ptáků přibližuje, jak ptáci vnímají svět a "jaké je to být ptákem". Využívá při tom popis jednotlivých smyslů, které ptákům slouží k poznávání okolí a ke vzájemné komunikaci.