Názvosloví anorganické chemie : definitivní pravidla k roku 1972 - Klikorka, Jiří, 1922-2011; Hanzlík, Josef (Academia, 1974)
České názvosloví anorganické chemie vychází ze stavu této disciplíny odpovídající době publikování, je doplněno o názvosloví těch skupin sloučenin, pro něž česká verze dosud neexistovala. Uvádí názvosloví prvků, koordinačních, nekoordinačních, adičních a nestechiometrických sloučenin a sloučenin boru. V přehledné tabulkové části přináší kniha atomové hmoty prvků a některých nuklidů, přehled názvů iontů a atomových názvů heteroatomů aj.
Keywords: anorganická chemie; chemické názvosloví; inorganic chemistry; chemical nomenclature; příručky; handbooks, manuals, etc