Behavioral economics - Cartwright, Edward (Routledge advanced texts in economics and finance, 2018)
Učebnice behaviorální ekonomie. Stručné dějiny behaviorální ekonomie, základy ekonomických metod. Charakteristika ekonomického chování - komplexní ekonomická volba, užitečnost, úloha emocí. Nabídka, poptávka a trhy, trh práce, trh s bydlením, hypotézy behaviorálního životního cyklu. Rizika ekonomického výběru, očekávaný užitek, teorie prospěšnosti, preference. Finanční obchodování, pojištění, daně, půjčky a úspory, environmentální ekonomie - behaviorální aspekty. Hledání nových informací. Sociální preference. Základy ekonomického chování - vývoj a kultura, genderové aspekty, rodina. Neuroekonomie. Blahobyt, pocit štěstí a užitečnost. Politika a chování.