Jak bratři Baťové obouvali svět - Pilátová, Markéta, 1973- (Nadační fond Jana Antonína Bati, 2020)
Dětská knížka Jak bratři Baťové obouvali svět vypráví nejen historii polobotek, ale i příběh velkého srdce a ducha T. Bati a jeho bratra J. Antonína. Pro ty nejmenší děti pohádkou, pro ty starší příběh se zrnky pravdy a poučení do života. V jedné knize je česká i slovenská verze. Kniha je doplněna půvabnými ilustracemi.
Jinojazyčná část tištěna zvratmo
Keywords: Baťa, Tomáš, -- 1876-1932; Baťa, Jan Antonín, -- 1898-1965; Baťovy závody; 19.-21. století; obuvnický průmysl; podnikatelé; footwear industry; businessmen; Zlín (Česko); Zlín (Česko : oblast); Zlínský kraj (Česko : 2000-); biografie; publikace pro děti; biography; children’s literature