Jak bratři Baťové obouvali svět - Pilátová, Markéta, 1973- (Nadační fond Jana Antonína Bati, 2020)
Dětská knížka Jak bratři Baťové obouvali svět vypráví nejen historii polobotek, ale i příběh velkého srdce a ducha T. Bati a jeho bratra J. Antonína. Pro ty nejmenší děti pohádkou, pro ty starší příběh se zrnky pravdy a poučení do života. V jedné knize je česká i slovenská verze. Kniha je doplněna půvabnými ilustracemi.