Já a Ty - Buber, Martin, 1878-1965 (Portál, 2016)
Na základě biblického svědectví dochází Buber k poznání, že v každém lidském Ty se s námi setkává Ty Boží.
Keywords: 20. století; Bůh a člověk -- judaistické pojetí; interpersonální vztahy -- judaistické pojetí; personalismus; židovská filozofie -- 20. století; židovská teologie -- 20. století; dialektická teologie -- 20. století; filozofie dialogu -- 20. století; relations between God and man -- Judaic approach; interpersonal relations -- Judaic approach; personalism; Jewish philosophy -- 20th century; Jewish theology -- 20th century; dialectic theology -- 20th century; philosophy of dialogue -- 20th century; pojednání; essays