Jaroslav Benda 1882-1970 : typografická úprava a písmo - Dočekalová, Petra, 1991- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová ; Masarykova univerzita, 2019)
Obrazový katalog shrnuje knižní a typografickou tvorbu výtvarníka Jaroslava Bendy. Obsahuje mimo jiné stať o Bendově písmové tvorbě, dále soupisy jeho knižní grafiky, písmových návrhů a drobných grafických prací.
500 výtisků
Keywords: Benda, Jaroslav, -- 1882-1970; 20. století; typografické písmo -- Česko -- 20. století; knižní grafika -- Česko -- 20. století; grafický design -- Česko -- 20. století; typefaces -- Czechia -- 20th century; book design -- Czechia -- 20th century; graphic design -- Czechia -- 20th century; monografie; obrazové publikace; monographs; pictorial works